Esittely

VIKSU OTUS on eläinpalveluihin erikoistunut yritys Salon seudulla.
Löydät meiltä eläinten koulutuspalveluita kursseina ja yksityisopetuksena,
hevostoimintaa sekä hevoskyydityksiä juhliin ja tapahtumiin!

Alta löydät esittelyt Viksun Otuksen arvoista, yrittäjästä sekä muutamasta
muusta tärkeästä henkilöstä. Tervetuloa tutustumaan meihin! 

ARVOT

ASIAKASLÄHTÖISYYS - Tule sellaisena kuin olet! Suunnitellaan juuri Teille oman näköinen hevoskyyti, räätälöidään mieluinen hevostoiminta tai valitaan yhdessä sopiva koirakurssi tai aihe yksityistunnille karvoihin katsomatta! 

HAUSKANPITO - Tekemisen ilo, oppimisen ilo, yhdessä olemisen ilo! Meille on tärkeää, että hummaillessa tai kursseilla koiruuksien kanssa sekä ihminen että eläin kokevat positiivisia tunteita ja tekemisen mielekkääksi! 

HYVINVOINTI - Sekä eläinten että ihmisten. Pidämme eläimistä huolta, pidämme eläinten avulla ihmisistä huolta ja autamme ihmisiä pitämään eläimistään huolta. Molempien hyvinvointi on meille tärkeää!

Henkilökunnan esittely

ANU

Olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja (2018).
Löydät minut myös Suomen Eläintenkouluttajat Ry:n kouluttajalistalta, mikä tarkoittaa sitä, että minua sitoo yhdistyksen Eettiset Säännöt eläimiä kouluttaessa.

Aiemmalta ammatiltani olen lähihoitaja (mielenterveys- ja päihdetyö suuntautumisalana), valmistuin vuonna 2003.

Olen käynyt myös Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajaksi vuonna 2012.

Viksun Otuksen perustin vuonna 2017 ja siitä lähtien olen järjestänyt pienimuotoisesti koirakursseja ja tarjonnut hevosten ja koirien koulutusta Salon seudulla sekä Kaapon kanssa hevoskyytiä juhliin ja tapahtumiin. Uusimpana asiana olen avannut Viksu Otus Koirakoulun Saloon! Koronatilanteen vuoksi avajaiset siirtyivät maaliskuulta, mutta pääsimme viettämään avajaisia syyskuussa 2020!

Eläintenkouluttaja-opintojen aikana olen istunut mm. seuraavien eläinten käyttäytymisen ja kouluttamisen asiantuntijoiden luennoilla ja käytännön kursseilla

Tuulia Appleby
Mervi Niemi
Jirka Vierimaa
Katriina Tiira
Minna Tallberg
Salme Mujunen
Päivi Ylikorpi
Miira Hellsten
Tuire Kaimio

Suoritin lisäksi työharjoittelua koirakoulu Kiva Piskissä, Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä kouluttaen pääasiassa kettuja ja hieman nautoja, AB Klinikalla, Lohjan Koirakeskuksessa sekä ulkomaan vaihdossa Espanjassa kouluttaen enimmäkseen hevosia, mutta myös hieman kissaa, koiraa sekä aasia!


Muita koulutuksia:

Koulutustekniikan intensiivikurssi (kanakurssi) -
Joy of Learning 5/2018

Kestoa ja häiriöiden sietoa kosketukseen -
Joy of Learning 11/2018

Tyytyväinen koira, onnellinen omistaja -ammattilaisille -
Jaana Pohjola 2-6/2019

Hyvä paha viretila luento - Jari Kantoluoto 2/2020

Remmirähinän anatomia luento - Saara Junttila 3/2020

Ongelmakäytöksen analysointi ja hoito luento - Tuire Kaimio 5/2020

Koulutustekniikan intensiivikurssi käytösketjut (kanakurssi) - Joy of Learning 5/2020

Nose work alkeet ja jatko - Koirakoulu Eläimellisyys ja inhimillisyys 1-3/2021

Tunnistusjälki webinaari - Ilkka Hormila 2/2021

Eläinten kanssa työskenteleminen, eläinten käyttäytymisen ymmärtäminen ja kouluttajana jatkuva kehittyminen on vienyt täysin mennessään! Lisäksi jo ihmisten kanssa työskennellessä itselleni palkitsevinta on ollut auttaminen. Myös eläintenkouluttajana suurimmat onnistumisen tunteet tulevat kun pystyn auttamaan tai helpottamaan ja ehkäpä vielä hauskuuttamaan ihmisen ja eläimen yhteiseloa. Ja se oivaltamisen ja onnistumisen ilo, sekä eläimessä että ihmisessä! Parasta ♥        KAAPO

Kaapo on vuonna 2007 syntynyt suomenhevonen. Parhaassa iässä oleva charmantti herrasmies. Viksun Otuksen ajohevonen, hevostoiminnan turpaterapeutti ja Anun työkaveri.

Kaapo rakastaa ruokaa, temppujen tekemistä ja reippaita maastolenkkejä. Ja ennen kaikkea ruokaa. Perusluonteeltaan Kaapo on rauhallinen eikä juuri hötkyile pienistä. Harvemmin suuristakaan.

Kaapon oletkin voinut nähdä ajohommissa Salon torilla tai muualla keskustassa sekä vuoden 2018 joulukadun avajaiskulkueessa, itse Joulupukki kyydissä!

Kaapolla on myös ihka oma facebook, pääset sinne TÄSTÄ!


ROKI THE DOGI

Roki on vaihtanut kotia elämässään muutaman kerran, ja päätyi Anulle hieman yllättäen jouluna 2018. Kyseessä on varsinainen teräsvaari, sillä Roki on syntynyt vuonna 2009, täyttäessään seuraavaksi jo 11 vuotta! Roki on ilmeisesti asunut enimmän osan elämästään maalla pihakoirana. Vastoin kaikkia odotuksia muutto urbaaniin ympäristöön onkin sujunut melko hyvin, mutta ei toki ilman haasteita. Aina iloinen ja touhukas Roki pitääkin huolen erityisesti siitä, että Anu saa harjoitella hihnahommia päivittäin! 
- Rokilla todettiin paha nivelrikko ja koska käytettävissä olevat keinot eivät riittäneet turvaamaan kivuttomia päiviä, oli Roki päästettävä kevyempiä polkuja tallaamaan heinäkuussa -20.
Muistoissa ikuisesti ♥


MÖRKÖ

Esittely tulossa..