Kurssit

Tutustu hauskoihin ja hyödyllisiin kursseihimme! Katso tarkemmat kuvaukset alta, valitse omasi ja tule mukaan joukkoon iloiseen! 


PENNUILLE

Karvakakaroiden Leikkikoulu

2-4kk ikäisille koiralapsille. Aloitetaan helpot harjoitukset ja tutustutaan koirien elekieleen, käsittelyyn ja lopuksi pennut pääsevät leikkimään. Leikkikoululaisille kuuluu pääsy myös Pentuleikkikseen veloituksetta kurssin ajan.

Karvakakaroiden Pentukurssi

Alle 6kk ikäisille koiralapsille

Perustaitojen harjoittelu on parasta aloittaa mahdollisimman pian pennun kotiuduttua! Kun koulutus perustuu positiiviseen vahvistamiseen, voi sen aloittaa vaikka samalla viikolla kun pentu saapuu kotiin. Pennun koulutuksen tärkeydestä puhutaan paljon siksi, että silloin se on helpointa, kun tapoja toimia tai suhtautua asioihin ei vielä ole koiralle muodostunut. Varsinkaan niitä ei-toivottuja. Koulutuksella voi siis ohjata pentua suoraan toimimaan oikein.

Juniorikurssi

Pentukurssin jatko. Kun ikää alkaa kertyä, tulee erilaisia kehitysvaiheita. On hyvä jatkaa edelleen koulutusta ja tärkeiden taitojen opettelua


PERUSTAITO

Jokarekun Perustaitokurssi

Pitää kuitenkin muistaa, että vanhakin koira oppii uusia temppuja! Ei siis hätää, vaikka pentuikä on jo mennyt!

Kaikki koirat hyötyvät perustaitojen harjoittelusta, vaikka kilpailu-uraa tai lajiharrastusta ei toiveissa olekaan. Koiran kanssa ollaan ja puuhataan kotona ja erilaisissa ympäristöissä, ja siellä perustaidoista juuri onkin hyötyä! 

Letkeää Lenkkeilyä Hihnakurssi

Esimerkiksi hihnakäytös vaikuttaa parhaimmillaan jokaisena päivänä koiran sekä ihmisen elämään. Ei siis ole aivan samantekevää miten se sujuu! 
MUUT KURSSIT

Lapsi ja Koiruus Kurssi

Kurssilla tutustutaan koiran eleisiin ja käsittelyyn sekä opetellaan erilaisia temppuja ja harjoituksia. Lapset ja koirat ovat usein erottamattomat keskenään! Kahden lajin välisten väärinkäsitysten välttämiseksi onkin tärkeää, että yhdessä puuhastelu on molemmista kivaa. Hauskaa ja hyödyllistä yhdessä tekemistä sekä tärkeiden asioiden opettelua! 

Viksu Otus Vakioryhmä

Viikottainen hauska ja hyödyllinen treeni koirakoille, jotka haluavat ennen kaikkea pitää hauskaa yhdessä! Harjoitellaan haasteita helpommaksi, temppuja huviksi ja hyödyksi sekä otetaan myös lajeista vaikutteita harjoituksiin.   


RALLY-TOKO JA KOIRATANSSI

Rally-Toko Tutustumis- ja Jatkokurssi

Rally-toko on hauska laji joka tukee koiran ja ohjaajan välistä suhdetta. Kontaktia ruvetaan jo alusta asti rakentamaan ja hauskat tehtävät aktivoivat koiraa. Rally-tokossa hännät heiluvat ja liikkeet suoritetaan hymyssä suin. Rally-toko on kehitetty 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa jossa yhdistyvät toko, agility ja koiratanssi. Tärkeintä lajissa on iloinen yhteistyö ja hyvä kontakti koiran ja ohjaajan välillä. Rally-tokossa suoritetaan rata jossa on vaihtuvia tehtäviä. Tutustumuskurssilla ruvetaan harjoittelemaan alokas luokan liikkeitä ja kylttitehtäviä läpi. Harjoittelemme kontaktia koiran ja ohjaajan välillä ja yhdistämme nämä palaset pikkuhiljaa yhteen muodostaen kokonaisia tehtäviä. Tehtäviä Rally-tokossa on melkein sata, joten tekeminen ei lopu kesken. Eli jos innostut lajista niin kursseilla voi jatkaa eteenpäin. Moni Rally-tokon harrastaja ei kilpaile, vaan käy omaksi ja koiran iloksi säännöllisesti ryhmissä, joten paineita ei tarvitse ottaa siitä, että pitkää sitoutua kilpailemaan. Tärkeintä on hauskanpito ja yhteistyön kehittäminen. Tervetuloa kokeilemaan!

Koiratanssin Tutustumiskurssi

Tervetuloa tutustumaan koiratanssin! Laji joka ei jätä ketään kylmäksi ja vie jalat ja tassut mennessään. Koiratanssi on luovaa tottelevaisuutta musiikin tahtiin jossa tavoitteena oivaltava kokokonaisuus. Koiratanssi on kiehtova sekä monipuolinen laji jossa mielikuvitus on vain rajana. Se hioo koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja rakentaa mm hyvää kontaktia. Ohjaaja oppii huomioimaan koiran erityisominaisuudet ja hyödyntämään niitä lajissa. Koiratanssi sopii kaiken rotuisille koirille. Freestyle (FS) eli vapaaohjelma muodostuu vapaavalintaisista liikkeistä, jotka yhdistetään toisiinsa sujuvaksi kokonaisuudeksi. Heelwork to Music (HTM) on monipuolista seuraamista musiikin tahdissa. Koiratanssissa lähdetään siitä pisteestä mitä kukin osaa. Pohditaan mitä liikkeitä koiralla on jo hallussa ja mitä toivoisit sen osaavan. Pikkuhiljaa rakennetaan siitä sujuva koreografia. Ohjaajan ei tarvitse osata tanssia, vaan koira on pääosassa esityksessä joten rohkeasti kokeilemaan. Tutustumuskurssilla lähdemme opettelemaan uusia temppuja ja tutustumme Freestyleen sekä heelworkkiin. Harjoittelemme myös musiikintulkintaa sekä liikkeiden ketjutusta toisiinsa. Tervetuloa! 


KERTALUONTEISET

Pentuleikkis

Perjantaisin 
Pienet klo 16.30-17.15
Isot klo 17.15-18.00

Pentuleikkis kaikille alle puoli vuotiaille pennuille!
Sosiaalistaminen alle 4kk ikäisenä on valtavan tärkeää! Turvallinen ja valvottu leikkiminen lajitovereiden kanssa kehittää, liikuttaa, hauskuuttaa ja mikä parasta - väsyttää! 

Pennun ei tarvitse olla rokotettu osallistuakseen leikkikseen, sillä emon vasta-aineet suojaavat pentua rokotuksiin asti ja riski tartuntatauteihin on melko pieni. Jos asia mietityttää tai pentusi on tuontikoira, ota yhteyttä ennen osallistumista!

Klo 16.30 Pienet: alle 8kg
Klo 17.15 Isot: yli 8kg
Jos koko mietityttää, ota yhteyttä ja mietitään yhdessä kumpi olisi pennullesi sopiva ryhmä!

Voit maksaa Pentuleikkiksen verkkokaupassa tai käteisellä paikan päällä.

Ei ennakkoilmoittautumista

Karvakamujen Kertatreeni

Perjantaisin klo 18-19

Kertamaksuinen treenikerta koiran kanssa hauskaan harrastamiseen. Vaihtelevat perustaitoharjoitukset osallistujien taitojen ja toiveiden mukaan. 

Ei sitoutumista, voit tulla mukaan silloin kun se Sinulle ja koirallesi sopii! 

Karvakamujen Kertatreenin voit ostaa verkkokaupasta, jolloin maksu toimii ilmoittautumisena tai maksaa käteisellä paikan päällä, jolloin ilmoittautuminen sähköpostilla info@viksuotus.fi  

Paikat täytetään ilmoittautumis- järjestyksessä. Max 6 koirakkoa/kerta.

Peli-ilta

Perjantaisin klo 19.30-20.30

Pelataan älypelejä ja tutustutaan erilaisiin virikkeisiin! Virikkeistämistä voi olla kaikille aisteille! 

Peli-ilta sopii kaikille koirille ikään ja karvoihin katsomatta. Pelailun yhteydessä haukut syövät reilusti herkkuja, joten kannattaa tulla tyhjin vatsoin! Jos koirallasi on jokin allergia, ilmoitathan siitä tai varaa mukaan omia sopivia herkkuja. 

Voit maksaa Peli-illan verkkokaupassa, jolloin maksu toimii ilmoittautumisena tai käteisellä paikan päällä, jolloin ilmoittautuminen sähköpostilla info@viksuotus.fi

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Max 8 koirakkoa/kerta